perjantai 24. marraskuuta 2017

LIIKKUMATTOMUUS


Moikka ja ihanaa viikonlopun alkua kaikille!
Tän postauksen aihe syntyi tiistaina, kun aamun voima treeni oli erittäin takkuista, keho tuntui niin jäykältä ja joka paikkaan koski, vaikka vasta reilu viikko sitten sama treeni meni niin kevyesti ja mukavasti. Syy tähän miksi treeni ei oikein tuntunut hyvältä oli se, että olin melkein koko viime viikon liikkumatta, nimittäi kaaduin harjoituksissa ja polveni sai pientä iskua ja turposi. Kävelyni oli erittäin vaikeaa ja jalkaa särki paljon ja siitä seurasi paljon istumista ja makaamista. Liikunta oli minimissä, koska jalalla ei voinut kävellä.


Tänä maanantaina oli mennyt viikko kaatumisestani ja vähän päästiin reenailemaan ja tiistaina olikin jo vuorossa puntti treeni ja voin sanoa, että olo oli mitä kauhein. Jäykkyyttä oli havaittavissa ja yksinkertaisesti kaikki tuntui todella painavalta. Tästä kokemuksesta innostuneena päätin listata muutaman jutun mitä liikkumattomuus aiheuttaa ja miksi pienikin määrä vaikka hyötyliikuntaa tekee hyvää!


5 ASIAA JOTKA SEURAA LIIKKUMATTOMUUDESTA

Mielialan lasku
 Tää on juttu, jonka huomaan jo muutamien päivien liikkumattomuudessa. Tulee tosi huono fiilis ei oikein huvita tehdä mitään ja vireystaso on hyvin matala. Ajatukset alkaa pyöriä eikä oikein pysty ajattelemaan selkeästi.

Uni kärsii
Oma kokemukseni on, että jos mun päivä ei ole yhtään aktiivinen ja vietän esimerkiksi koko päivän sisällä voin taata, että illalla ei väsytä. Ja sängyssä tulee pyörittyä tovi ennen kuin nukahtaa ja tämä jos joku on ärsyttävää. Pienikin happihyppely auttaa tähän.

Jäykkyys
Juurikin yllä mainitsemani jäykkyys lisääntyy, jonka itse sain kokea tiistaina. En edes osaa kuvailla kuinka inhottavalta tai saati miltä se tarkalleen tuntuu, mutta uskon, että jokainen aktiivisesti treenaava tietää mistä puhun.

Terveys ongelmat
Liikkumattomuus on oikeasti todella vaarallista ja se aiheuttaa monia terveydelle vaarallisia haittoja. Runsas istuminen lisää lihavuuden ja ylipainon, metabolisen oireyhtymän, tyypin 2 diabeteksen, sydän- ja verisuonitautien ja eräiden syöpämuotojen vaaraa en puhu nyt, että viikossa tai kahdessa näitä syntyisi, mutta jokaisen olis tärkeää miettiä tuleeko liikuttua tarpeeksi!

Väsymys
Viimeinen mikä minulle tulee mieleen on väsymys. Minusta tuli ainakin viime viikolla vähän aikaan saamaton, koulussa tuntui etten meinaa pysyä hereillä joka on oikeasti minun kohdallani hyvin harvinaista. Aamulla tuntui ettei jaksa herätä vaikka normaalisti herään pirteänä jo ennen herätys kellon soimista.

Tässä oli mun mietteitä liikkumattomuudesta! Onkos teillä omakohtaista kokemusta mitä tulee jos liikunta on jäänyt vähän vähäiseksi.

Love-Sannar2 kommenttia:

 1. Oon huomannut noi ihan samat oireet liikkumattomuudesta! Etenkin yläasteella, kun olin paljon kipeenä, niin huomasi että olo oli terveenäkin usein aika vetämätön ja väsynyt. Nykyäänkin jos on vaikka viikon flunssassa, niin huomaa jo sen että pitäisi päästä urheilemaan :D

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep kipeänä ollessa se tuntuu vielä korostuvat enemmän:/

   Poista